torsdag, juli 19, 2018

Etapp 1 med dag 1 - 5 14-18/7

Etapp 1 är inte så mycket foto för det var en snabbspolning av 247 mil från söder till norr, en trevlig transportresa med oförglömliga minnesbilder av vårt fantastiska land som passerat förbi längs de många milen och över 30 timmar i bilen
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Då har vi avverkat Dag 1 av 5 av Etapp 1
Förflyttat oss 70 mil av de planerade 600 milen, lite träningsvärk i högerdojjan Var är vi nu då… ???? här finns åxå en av Sveriges vackraste parker De som frågar en boende om var Boulognerskogen är kommer få svaret att det är hela parkområdet som även innefattar stadsträdgården. …. slut på ledtrådar. I morgon släpper vi E4'an och åker invärtes ….


Dag 2 av 5 har vi avverkat 40 mil till (dvs nu 110 av 600). Passerat skogskläda berg, grönskande dalar, vackra sjöar och älvar, sitter nu vid en stoor sjö å finfikar dyyrrt å kollar på båtar som letar efter djuret med en frösen ö i bakgrunden. ????? VAR ???
Rest via denna väg http://www.tidernasvag.se/ 






Dag 3 Plötsligt händer det .... Efter 15 mil med 3 mötande bilar så fick möte med ren !!! Åsså liten glimt av den enorma mängd Rallarosor mm









Dag 3 har vi avverkat 47 mil till (nu 157 av 600) Fantastiska vyer å passerat fler älvar än man trodde fanns å stora berg å sjöar. Agneta tvättar fötterna i vackra Strömsund å fika i Vilhelmina.
Inte sett varken lapp eller ren ...
Idag blir det ingen gåta ....
för vi ska bo i en kåta. 
(Men väldigt ombonat)
På "Lapplands Lodge" i Arvidsjaur
www.laplandlodge.se








Dag 4 med ytterligare 41 mil till (nu 198 av 600). Från Arvidsjaur till Pajala via Piteå Havsbad som var "överfullt", åkte vidare och passerade Polcirkeln. Storslagna vidder och ännu fler älvar, de stora älvar man lärt sig i skolan och en massor små som man aldrig hört Förutom första renen vid lunch idag som höll hårt på högerregeln blev det totalt 3 renar och 3 älgar under dagens tur, ingen lapp  å inga mygg konstigt nog. Vi har haft ganska otrevligt närkontakt med flera av de stora bränderna i går och idag, sett å känt lukten, ruskigt. I morrn blir det Finland med mera !!! (PS Pajala är prexis så stort som jag förväntat mig  )




Dag 5 av 5
Dag 5 med ytterligare 49 mil till (nu 247 av 600). Turen gick över 3 länder med start i Pajala där snackade hela kvällen igår med de som laddat Gruvan för kickoff-salvan kl 14 idag. Milavis med fantastiska vyer över norra finska Lapland, älgar å renar i överflöd, de sistnämnda var nog 30 idag, några enstaka och nån flock, varav en flock mitt inne i ett samhälle. En ren fick en "näradödenupplevelse" som slutade lyckligt 3 meter från grillen (i dubbel bemärkelse :) )
Sista biten var såklart i Norge med hissnande vyer fram/ner till Kirkenes där etapp 1 slutar (av 3)









Sista biilden för idag  kl 22.00 å det blev inte mörkare såklart i midnattsolen land


 Etapp 1






Inga kommentarer: